6

Celestino Fernández domina l'exigent Duatló de Tous

Celestino Fernández va ser el gran triomfador de l'exigent primera edició del Duatló de Tous, que va reunir a alguns dels millors representants d'aquesta modalitat del territori valencià. Fernández va invertir 1 hora, 32 minuts i 7 segons a completar els 7 quilòmetres inicials de carrera a peu, els 31 posteriors de ciclisme amb l'ascens al Pantà de Tous i els definitius 3’5 quilòmetres de nou de carrera a peu. El duatleta del Fluvial Cidade Lugo va trobar en Adrián Ivars al seu màxim rival. El del CDE Kalamos Las Rozas el va seguir de prop en tot el duatló i només va cedir en meta 16 segons. Per part seua, Paco Guirro, d'Antella però integrant del Tricanet, va completar el podi, això sí, una mica més distanciat en meta. També van ocupar les primeres posicions uns altres duatletes com Juan Pedro García, Rubén García (del CEC Antella), Alfonso Almarcha, Sergio Domene, Cristian Bellod, Manuel Aliaga o Adrián Arias.

Per part seua, en la modalitat femenina va triomfar Essie Amery, que corria com a independent i que va completar l'exigent circuit en 1 hora, 54 minuts i 40 segons. Va ser segona Teresa Ribes, del TuTriatlón i tercera Samimie Amery, també independent. Es van classificar entre les primeres Esperanza Tecles, Marina Julio, Elena Grau, Mónica Torres, Diana Pérez, Paula Caselles, Raquel Castiñeira o Ana Baudal. El sector ciclista exigia pujar al Pantà de Tous i encaminar-se cap a Navarrés per la zona de l'Escalona, tornant pel mateix recorregut. La duresa del recorregut va servir com a reclam per a un gran nombre de duatletes, arribats de tots els racons del territori valencià.

En la classificació local destacaren José Miguel Martorell i José Peral.

Regidoria de Esdeveniments Esportius,

Ajuntament de Tous.

caValencià